Skogsbada

KOPPLA AV MED

EGET SKOGSBAD

Följ den senaste innetrenden från Japan och koppla av utomhus i vacker miljö som ger dig en meditativ kraft och energi direkt från träd och natur. Direktöversatt från japanska är skogsbad. Att skogsbada är som spa för själen. Naturen sänder signaler till din kropp som stimulerar välmående, endorfiner och återhämtning. Skogsbadets popularitet i Japan sprids till Europa och ses som effektivt mot stress. Genom att ta in skogen signaler och omgivning med dina sinnen ger du kroppen en möjlighet till återhämtning. I vårt skogsbad kopplar vi gemensamt av och njuter av lugnet i skogen och tar in energi från omgivande miljöer samtidigt som vi går en enkel vandring mellan två äldre fäbodvallar. Allt sker i lugn takt och vi gör ett stopp efter vägen för egen avkoppling. Fäbodlunch med varm soppa avnjuts vid ankomst till Bommars fäbod som är målet för vandringen.

Bommars skogsbad dagstur 

 

Lugnt vandring / Avslappning / Sopplunch

Kan bokas perioden maj  -  september 2019 och 2020

 

Program

10.00 - Samling på Hälsingegården Bommars i Letsbo för gemensam avfärd till fäboden som utgör starten för vårt skogsbad. Med fin utsikt och i fin miljö varvar vi ner med en introduktion, lite lätt förtäring och en kort historia om vallen.

 

11.30 - Sedan följer vi stigen som många fäbodjäntor och drängar gått så många gånger och som leder till nästa intilliggande fäbodvall. Under vår lugna vandring gör vi pauser som suger in det lilla extra som ger skogens kraft in vårt inre. Varje deltagare får sin egen meditativa plats utefter stigen där sinnena varvas ner och känner av det stilla och lugna för att ta in naturen med dess lukter och små ljud från träd och fåglar och du låter hjärnan vistas i ett behagligt viloläge. 

 

13.00 - Fäbodlunch med varm soppa avnjuts gemensamt vid ankomst till målet för vandringen som leder dig till Bommars egen fäbodvall och till vallstugan med sikt utöver tjärnen och de betande helsingefåren. Efter lunchen letar du reda på en plats för avslutande avkoppling för att njuta av platsen eller i gemensamt med övriga i gruppen.

 

Kl 15.00 - Avslut och resa tillbaka till gården Bommars.

Bra att veta

  1. Hela promenaden sker under ordnade former tillsammans med guide.  Det krävs inga förkunskaper eller skogsvana av deltagarna, du bör klara av att vandra 2 kilometer efter en smal skogsstig i lugnt tempo. 
  2. Räkna med att vårt skogsbad tar hela dagen då Skogsbadet kommer att vara helt stressfritt och för din egen skull rekommenderar vi att inte ha någon tid att passa för resten av dagen.
  3. Den avslutande hålltiden kl 15.00 är ungefärlig, då vi strävar efter en dag med lugnt tempo och att skogsbadet får tar den tid det tar.
  4. Klä dig för en dag ute, fördel med olika lager som du kan ta på eller av. Då mygg kan förekomma rekommenderas att ta med ett heltäckande plagg för byxor och armar.
  5. Fyra personer behöver bokas samtidigt för att turen ska vara giltig. Övriga tider kan bokas in via telefon i den mån lediga tider finns.
  6. Bommars skogsbad sker leds av naturhälsopedagog Marie och naturbrukslärare Karl-Erik. Två kunniga och utbildade guider som tillbringat mycket tid ute i skogen och med genuint intresse för vår kultur och natur  här i Hälsingland.

Pris Bommars Skogsbad, dagstur

600 kr per person och i priset ingår

- Guide heldag med skogsbad

- Enklare förtäring vid ankomst till vallen vid start

- Fäbodlunch med fäbodmacka, soppa och kaffe

- Egen tid för avkoppling och nervarvning


KONTAKT

Hälsingegård Bommars, Letsbo,

Brovägen 8,  827 95 Tallåsen

Marie 070-2929862 

Karl-Erik 070-3475921

VÄRLDSARVET HÄLSINGEGÅRDAR

Upptäck Världsarvet Hälsingegårdar genom ett besök till Bommars med dess vackra inredning och omgivning. Ett Världsarv i Sverige.

© Copyright 2018. All Rights Reserved Hälsingegård Bommars i Letsbo - Bommars Kultur och Natur

Öppna Hälsingegårdar 2019 - Världsarvet Hälsingegårdar