Tunnbröd

TUNNBRÖD BOMMARS

Degen är färdig och väntar på dig när du kommer. Elden sprakar i ugnen sedan tidigt i ottan. Här lär du dig grunden i bakningen och i skenet av elden ser du dina egenhändigt kavlade brödkakor gräddas medan doften av nybakat bröd stiger fram ur ugnen.

Nu har du chansen att boka in dig och dina vänner för att baka tunnbröd i traditionellt vedeldad bakugn i genuin mijö på Hälsingegården Bommars i Letsbo, Ljusdal. Ugnen är eldad och uppvärmd sedan många timmar tillbaka och under tre timmar får du och ditt sällskap handledning alltjämt som ni byts av med de olika sysslorna i bakstugan. Du hinner testa alla moment med att kavla, nagga och grädda. Under bakningen, som sker i gårdens bevarade bakstuga och ursprungskök, gör vi en paus och smakar på brödet.


I erbjudandet ingår: Tre timmars bakning där du först lär dig grunden i tunnbrödbakning, sopplunch, kortare visning av gården. Brödet du bakar får du ta med dig hem.

SOMMARTID ÖPPET FÖR BAKNING

PERIODEN 1 MAJ - 30 SEPTEMBER:

 

Pris: 850 kr/person, utöver bakning 3 h ingår sopplunch och kortare visning av gården.

 

Gratis för barn under 8 år. Minst 4 personer.

 

Kontakt för bokning av dag. Detta gäller 2018.

Kontakt: Marie 070-2929862

och Karl-Erik 070-3475921

DETALJER

TUNNBRÖDBAKNING

 

Rekommenderad klädsel och utrustning

Ingen speciell klädkod finns. Sköna skor med heltäckande överdel samt en långärmad tröja som du kan ta av och på när det blir varmt respektive kallt rekommenderas. Du kommer att tilldelas förkläde och huckle vid ankomst. Under vedeldningen kan sot och röklukt förekomma och under bakningen förekommer mjöl vilket lätt kan sprider sig till dina kläder. Du behöver inte ha med dig några verktyg, kavel etc finns på plats.

 

Bra att veta

Bommars är en privatägd Hälsingegård och här blir du alltid emottagen och personligt bemött av någon från ägarfamiljen. När det är bakning är det oftast Marie som håller i det. Upplevelsen riktar sig till vuxna, men går även att bokas för äldre barn. Rekommenderas från 10 års ålder.

Besök Världsarvet Hälsingegårdar Bommars i Letsbo Gruppresa fika Hälsingland

Tillval

När du beställer bakningen kan du lägga till fika vid ankomsten till Bommars eller vid avfärd för 60 kr per person. Fikat avnjuts ute på gården, på brokvisten eller i det ursprungliga köket beroende på vad som själv önskas. I fikapriset ingår dryck välj mellan kaffe, the eller saft samt fikabröd hembakat på gården där det ingår bulle, mjukkaka och kaka.

"Knastret och värmen från spisen tillsammans med doften från brödet som jag själv hade kavlat ut blev till minnen som jag bevarat djupt inom mig och som jag tar fram när det behövs..."

KONTAKT

Hälsingegård Bommars, Letsbo,

Brovägen 8,  827 95 Tallåsen

Marie 070-2929862 

Karl-Erik 070-3475921

Upptäck Världsarvet Hälsingegårdar genom ett besök till Bommars med dess vackra inredning och omgivning. Ett Världsarv i Sverige.

© Copyright 2018. All Rights Reserved Hälsingegård Bommars i Letsbo - Bommars Kultur och Natur