Hälsingegårdsdagarna 2017

Smaka på Hälsingeostkaka på flera olika gårdar, morsdagsmiddag, vinprovning, lär dig binda en gärdsgård, gå flera intressanta guidningar och mycket mer..

  1 av 11  

..under lördag 27 maj och söndag 28 maj 2017 håller många Hälsingegårdar extra öppet och erbjuder allt från sina visningar till speciella händelser. En av gårdarna - Hälsingegården Jon-Lars i Flor, Söderhamn visas bara en gång per år och det är 27 maj i år.

Hälsingegården Bommars har inte öppet under helgen men följ länken nedan så hittar du ett gediget program över allt som händer. Vi lovar att det kommer att bli överraskad och lockad att besöka både en och annan gård. Vad sägs om tävlingen Årets Hälsingeostkaka på Ystegårn i Hillsta, vinprovning och italiensk middag eller lunch på Frägsta i Näsviken. Ett besök och smaka ostkaka på världsarvsgården Kristoffers i Järvsö eller intilliggande Ol-Ers i Kåsjö kanske lockar?

I Fågelsjö på världsarvsgården Bortom Åa kan du smaka på deras trakts festmat, nämligen flötgröt och kanske motsvarighet till ostkaka (som inte var så utberett där). I Nordanstig erbjuds morsdagsmiddag på Ersk-Mats eller världsarvsgården Erik-Anders i Söderhamn som håller öppet och släpper sitt sommarprogram speciellt under helgen. Eller vad sägs om göra stopp efter Hälsingegårdarnas väg där det händer massor av saker under dagarna. Det finns massor av göra med andra ord.

Du är varmt välkommen till oss på annandag midsommar då vi öppnar för året!!

// Marie och Karl-Erik

Besöksadress:

Letsbo Färjestadsv. 40 Tallåsen

Bommars Kultur och Natur, Familjen Envall i Letsbo, info@bommars.se

MADE BY ohappa