Tunnbrödweekend på Bommars

Weekend. Bokas 1 maj - 30 september.

  3 av 5  

Koppla av med en helg i tunnbrödets tecken. Var med och elda upp ugnen, lär dig kavla ut brödet tunt, grädda det och få med dig känslan av Hälsingland. Bo tillsammans med de andra deltagarna i vacker allmogemiljö..

.. och njut av god mat samtidigt som du lär dig grunden i att baka vårt uppskattade och spröda hälsingetunnbröd. Bo två nätter i vacker Hälsingegårdsmiljö och låt dig själv koppla av.

Pris

I weekendpaketet Tunnbrödweekend i Hälsingland ingår tunnbrödsbakning där du testar på två olika brödsorter (två olika degar), tunnbrödet du bakar, boende två nätter med sängkläder och handduk, självhushåll i gårdsköket samt guidning av gården du bor på: 2275 kr per person för fyra personer.

Lunch och middag kan bokas som tillval.

Rekommenderad klädsel och utrustning

Ingen speciell klädkod finns. Sköna skor med heltäckande överdel samt en långärmad tröja som du kan ta av och på när det blir varmt respektive kallt rekommenderas. Du kommer att tilldelas förkläde och huckle vid ankomst. Under vedeldningen kan sot förekomma och under bakningen mjöl vilket lätt kan sprider sig till dina kläder. Du behöver inte ha med dig några verktyg, kavel etc finns på plats.

Bra att veta

Bommars är en privatägd Hälsingegård och här blir du alltid emottagen och personligt bemött av någon från ägarfamiljen. När det är bakning är det oftast Marie som håller i det.

Upplevelsen riktar sig till vuxna, men går även att bokas för äldre barn. Rekommenderas från 10 års ålder.

Tillval

- Lägg till matpaket till för sällskapet.

- Två frukost, 180 kr för båda dagarna.

- All inclusive med enklare middag vid ankomst dag ett. Frukost, lunch, eftermiddagsfika samt tre rätters middag i festsalen på gården dag två och frukost dag tre. Alkoholfri dryck ingår. Allt tillagat på gården. Från 955 kr per person.

* Bastubad i intilliggande by med vedeldad bastu och relax där ett dopp i sjön intill kan göras. 150 kr per person.

Bokning

Bokning av tunnbrödbakning tas emot av Marie på 070 29 29 862 eller genom att använda funktionen BOKNINGSFÖRFRÅGAN uppe i högra hörnet. Glöm ej att ange antal personer, dag som om du önskar boka samt om önskan om fika eller boende önskas som tillägg.

Varmt välkommen till Bommars som ligger beläget i byn Letsbo, 18 km norr om Ljusdal efter väg 83.

Telefon: Boka bakning på Bommars till Marie på 070-292 98 62. Tunnbrödweekend kan även bokas på Hälsingegård Hisved i Långhed Alfta och görs då till Kersti på 070-375 66 64.

Besöksadress:

Letsbo Färjestadsv. 40 Tallåsen

Bommars Kultur och Natur, Familjen Envall i Letsbo, info@bommars.se

MADE BY ohappa