Urskogsvandring i hjärtat av Hälsingland

Dagsaktivitet. Bokas 1 maj - 30 september 2017

  4 av 5  

Vandra sakta och tyst i det gamla urskogsreservatet. Känn doften av den genuina vildmarken och upptäck det rika djur- och växtlivet. Se spåren efter björn och andra vilda djur, upplev tystnaden och lugnet, njut av fåglarnas läten och vattnets porlande.

Turen startar på Världsarvet Hälsingegården Bommars i Letsbo, Ljusdal, där guiden tar er med på en transfer ca 15 minuter ut till urskogens ytterkant. Där börjar en ca 3 timmars vandringsupplevelse tillsammans i urskog som stått orörd de senaste hundra åren. Här råder det naturliga i all sin skönhet och komplexitet.

Er ledsagare för dagen är vår naturguide som med en infödings lokalkännedom och skogsvana tar ansvaret och leder er genom det avlägsna naturreservatet i sakta mak för att ge möjlighet till en maximal upplevelse av det vilda och lugna som människor som vandrat och levt i skogarna, varit med om i tusentals år.

Se insekter och växter när vi smyger på djurens egna stigar. Möt djuren och fåglarna i deras inre och känn att du är en del av urskogen. Under vandringen tas en skön paus där du serveras dryck och dagens smörgås med lokalproducerade produkter. En vandring utan tid och rum väntar för er som vill uppleva det genuina.

Pris

I Urskogsvandring i Hjärtat av Hälsingland ingår tre timmars lugn vandringsupplevelse i urskog. Fikapaus där du serveras dryck och hembakad smörgås med lokalproducerade produkter som pålägg: 900 kr per person.

Rekommenderad utrustning

Kraftiga skor typ kängor eller stövlar, Kläder för utemiljö och regnkläder vid behov. Vattenflaska, Kniv, Kikare, Kamera

Bra att veta

Vandringen är inte krävande men sker i orörd natur så viss balans erfodras för att ta sig fram i skogen.

Bommars är en privatägd Hälsingegård och här blir du alltid emottagen och personligt bemött av någon från ägarfamiljen. När det är naturguidning är det oftast Karl-Erik som håller i det.

Upplevelsen riktar sig till vuxna, men finns även utformad för barn.

Turen sker i ett område som få lokala personer känner till och ett område som idag inte är publikt, utan område kräver guide. Några mil norr om Bommars ligger även Naturreservatet Ensjölokarna samt några mil västerut Hamra Nationalpark.

Samling vid världsarvsgården Bommars för vidare färd 20 min ut till urskogen.

Tillval

Det finns möjlighet att boka till en eller flera nätters boende på Hälsingegården Bommars i anknytning till turen.

Bokning

Bokning av urskogsvandringen tas emot av Marie 070 29 29 862 eller genom att använda funktionen BOKNINGSFÖRFRÅGAN uppe i högra hörnet. Vid bokning - ange antal personer och dag som om du önskar boka samt eventuella allergier.

Varmt välkommen till Bommars som ligger beläget i byn Letsbo, 18 km norr om Ljusdal efter väg 83.
Telefon: Bommars 070-292 98 62.

Övrigt

Fler endagarsaktiviteter på Bommars kan du hitta här.

Besöksadress:

Letsbo Färjestadsv. 40 Tallåsen

Bommars Kultur och Natur, Familjen Envall i Letsbo, info@bommars.se

MADE BY ohappa