1 av 5  

Degen är färdig och väntar på dig när du kommer. Elden sprakar i ugnen sedan tidigt i ottan. Här lär du dig grunden i bakningen och i skenet av elden ser du dina egenhändigt kavlade brödkakor gräddas medan doften av nybakat bröd stiger fram ur ugnen.

Nu har du chansen att boka in dig och dina vänner för att baka tunnbröd i traditionellt vedeldad bakugn i genuin Hälsingemijö på Hälsingegården Bommars i Letsbo, Ljusdal, eller Hälsingegården Hisved i Långhed, Alfta.

Under tre timmar får ni handledning alltjämt som ni byts av i de olika sysslorna och både får kavla, nagga och grädda. Efter några försök brukar det bli vackra kakor. Under bakningen som sker i gårdens bevarade bakstuga och ursprungskök gör vi en paus och smakar på brödet.

Pris

I dagsaktiviteten Prova på att baka traditionellt tunnbröd ingår brödet du kommer att baka, enklare sopplunch, tre timmars bakning där du först lär dig grunden i tunnbrödbakning för att sedan lära dig att grädda ditt eget bröd som du därefter kan ta med dig det när du är klar: 850 kr per person för fyra personer.

Inte fyra personer?

För er som inte är fyra personer erbjuder vi bokning av enskilda platser till bakningen onsdag 28 juni kl 9.00-12.00 eller onsdag 5 juli kl 9.00-12.00. Max fyra personer per bakningstillfälle.

Rekommenderad klädsel och utrustning

Ingen speciell klädkod finns. Sköna skor med heltäckande överdel samt en långärmad tröja som du kan ta av och på när det blir varmt respektive kallt rekommenderas. Du kommer att tilldelas förkläde och huckle vid ankomst. Under vedeldningen kan sot förekomma och under bakningen mjöl vilket lätt kan sprider sig till dina kläder. Du behöver inte ha med dig några verktyg, kavel etc finns på plats.

Bra att veta

Bommars är en privatägd Hälsingegård och här blir du alltid emottagen och personligt bemött av någon från ägarfamiljen. När det är bakning är det oftast Marie som håller i det.

Upplevelsen riktar sig till vuxna, men går även att bokas för äldre barn. Rekommenderas från 10 års ålder.

Tillval

- När du beställer bakningen kan du lägga till fika vid ankomsten till Bommars eller vid avfärd för 60 kr per person. Fikat avnjuts ute på gården, på brokvisten eller i det ursprungliga köket beroende på vad som själv önskas. I fikapriset ingår dryck (välj mellan kaffe, the eller saft) samt fikabröd hembakat på gården där det ingår bulle, mjukkaka och kaka.

- Det finns möjlighet att boka till en eller flera nätters boende på Hälsingegården Bommars i anknytning till turen.

Bokning

Bokning av tunnbrödbakning tas emot av Marie på 070 29 29 862 eller genom att använda funktionen BOKNINGSFÖRFRÅGAN uppe i högra hörnet. Glöm ej att ange antal personer, dag som om du önskar boka samt om önskan om fika eller boende önskas som tillägg.

Varmt välkommen till Bommars som ligger beläget i byn Letsbo, 18 km norr om Ljusdal efter väg 83.

Telefon: Boka bakning på Bommars till Marie på 070-292 98 62. Boka bakning på Hisved till Kersti på 070-375 66 64.

Övrigt

Fler endagarsaktiviteter på Bommars kan du hitta här.

Besöksadress:

Letsbo Färjestadsv. 40 Tallåsen

Bommars Kultur och Natur, Familjen Envall i Letsbo, info@bommars.se

MADE BY ohappa