Officiell världsarvsinvigning av Hälsingegårdar

Lördag 25 maj sker det officiella ceremonierna på åtta platser runt om i landskapet. Var med och fira in Sveriges 15:e världsarv och landskapet Hälsinglands enda!

  9 av 11  

Under en dag kommer det att firas runt om i landskapet - dels en festlighet och ceremoni på var och en av de sju världsarvsgårdarna och därefter en gemensam större festlighet med ceremoni på kvällen som avslutas på Stenegård i Järvsö.

Program för dagen:

10.00 Gammelgården Bortom åa i Fågelsjö
12.00 Jon-Lars i Alfta/Pallars i Alfta
12.00 Erik-Anders i Söderala
14.00 Gästgivars i Vallsta
14.00 Bommars i Letsbo
16.00 Kristofers i Järvsö
18.00 Fest med ceremonier startar på Stenegård i Järvsö

På varje gård kommer olika teman, tal, guidningar, underhållningar och försäljning av mat eller fika ske. Tanken är att du som vill besöka en eller flera gårdar ska ha möjlighet till det under dagen och därefter - om du vill - sluta upp på den större ceremonin på Stenegård där det blir matservering med mat från Växbo Krog (100% lokalproducerat från Hälsingland och Gästrikland), invigningstal, pampig underhållning av bland annat Gävle Symfoniorkester tillsammans med Görgen Antonsson och dans till Engmans kapell. Invigningstal kommer att hållas av Sveriges kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Tid för festens avslutande beräknas till kl 01.00.

För din kännedom: Att delta på alla ceremonier är gratis. På alla världsarvsgårdar blir du bjuden en kortare visning eller guidning. Utöver detta kan du själv välja att köpa till mat eller fika på plats. Följ skyltning till hänvisad parkeringsplats, vid vissa kan du därefter åka minibuss fram till gården. Gratis parkering. På kvällens festlighet på Stenegård gäller även ovanstående.

Besöksadress:

Letsbo Färjestadsv. 40 Tallåsen

Bommars Kultur och Natur, Familjen Envall i Letsbo, info@bommars.se

MADE BY ohappa