1 av 5  

Välkommen att uppleva Världsarvsgården Bommars, en privat Hälsingegård som är en av de sju gårdarna som tillsammans utgör Världsarvet Hälsingegårdar.

Här på gården önskar vi ge dig en stunds avkoppling, en stund för dig själv eller er gemensamt samtidigt som du får en intressant och spännande stund. Som en introduktion, här på gården...

..välkomnas du redan i hallen av de marmorerade väggmålningarna från 1800-talet i ursprungsskick,
...kommer du att kunna känna trappräckets lena trä, slipat av händer som under många generationer hållit i räcket när de gått upp och ner för trappen lika som du gör,
...uppleva stämningen i ursprungsköket som när det var nytt hade en sagolik utsikt mot skogen, betesmarkerna och ut över sjön och byn.
..få en chans att besöka rummet som har tidningar från 1800-talet tapetserade som tapet - ett rum som de flesta besökare lämnar med eftertanke till det förgågna.
...om du inte vill läsa tidningsannonserna i tapetrummet kan du sätta dig i farmors fina soffgrupp som hon gärna slog sig ner i. Där i fåtöljen slappnade hon av med sina böcker om konst, musik och kärlek. Sätt dig själv och njut en stund liksom hon.
...här på gården möter du ofta Karl-Erik som tar emot dig som värd, ägare och uppväxt på gården. Han bjuder alla som går guidning på kokkaffe, ett glas Bommars källvatten och något gott till.
...du kan följa med runt på gården och in i några av gårdens olika rum, ta del av berättelser om släkten såväl som gården och världsarvet Hälsingegårdar.
... här trivs svalorna med sina bon, man hör dem under sommarfikat när de lyckliga flyger i skyn - som de alltid har gjort innan de vänder åter till Afrika inför vintern.

Från midsommarhelgens söndag 25 juni till 6 augusti 2017 anordnas guidning kl 15 varje dag som ej behöver förbokas. Pris: 200 kr per person då ingår enklare fika, tid 1,5 timme.

På andra tider och efter 6 augusti bokas tid för guidning, se nummer nedan. Vi guidar gärna om någon i familjen har möjlighet. Swish eller kontant betalning. Vi tar även emot grupper och bussar.

Frågor och önskemål om förbokning av guidning tas emot av Marie 070 29 29 862 eller genom att använda funktionen BOKNINGSFÖRFRÅGAN uppe i högra hörnet. Glöm ej att ange antal personer, dag och tid.

Varmt välkommen till Bommars som ligger beläget i byn Letsbo, 18 km norr om Ljusdals kyrka efter riksväg 83. Du följer riksvägen hela tiden tills du kommer till byn Letsbo.

Besöksadress:

Letsbo Färjestadsv. 40 Tallåsen

Bommars Kultur och Natur, Familjen Envall i Letsbo, info@bommars.se

MADE BY ohappa