Guidning

GUIDNING BOMMARS

På UNESCOs världsarvslista står Bommars som en av sju utvalda hälsingegårdar som tillsammans utgör Världsarvet Hälsingegårdar. Gården med sina brunbrända timmerhus ligger vackert beläget i utkanten av byn Letsbo, norr om Ljusdal i nordvästra Hälsingland. I generationer tillbaka har man här haft en stark tradition av att bruka skog och mark. I husen finns inredningi original från år 1848 där festsalen är särskilt utmärkande med färgstarka schablonmålningar och tapeter.

Världsarvsutnämningens fokus ligger i stort på inredningsdetaljerna på gårdarna och de vackert utsmyckade rummen och festsalarna. På Bommars finns  även marmoreringsmålningar, ådringsmålning och schabloner i de intilliggande rummen på husets övervåning. Många fina redskap från arbetet på gården förr i tiden finns bevarade. Många uthus och lador finns bevarade på gården och ladugården som byggdes i slutet av 1800-talet finns kvar. Då var den högst modern med sina tre våningar och är idag i sig fascinerande att studera rent byggnadsmässigt. I boningshuset finns det ursprungliga köket bevarat, här finns många tecken av liv från gården bevarat i märken i väggar, tak och golv att ta del av.  Bommars är privatägt och ägarna, Marie och Karl-Erik, välkomnar till guidade visningar där du både får höra om gården, världsarvet, om livsöden och händelser på gården samt se de vackra högtidsmiljöerna (rummen) som finns bevarade.

SOMMARTID ÖPPET FÖR GUIDNING UTAN FÖRBOKNING PERIODEN 5 JULI - 5 AUGUSTI:


Torsdagar, start kl 11.00

Fredagar, start kl 11.00

Lördagar, start kl 11.00

Söndagar, start kl 11.00


Pris 200 kr/pers, kaffe ingår.

Gratis för barn under 16 år.


Övriga tider för visning av gården sker genom

förbokning. Detta gäller 2018.

Kontakt: Marie 070-2929862

och Karl-Erik 070-3475921

 

SPECIAL PÅ MIDSOMMARDAGEN


Ta med dina vänner och familj - Vi anordnar guidning på Världsarvsgården Bommars med start kl 15.00 där  hembakat midsommarfika ingår och avnjuts gemensamt under turen.

 

200 kr per person.

I priset ingår:

- Midsommarfika med dryck.

- Guidning av gårdens vackra rum och originalkök.

 

Ingen förbokning krävs, betalning kontant eller swish.

Besök Världsarvet Hälsingegårdar Bommars i Letsbo Gruppresa fika Hälsingland

GRUPPER

GUIDNING

Maries bakkonst är allmänt spritt och det kommer ofta grupper till gården för besök. Vid större grupper än 30 personer brukar vi delar upp gruppen i två delar. Beroende på tid som finns att stanna på gården kan två olika guidningar göras och byte efter halva tiden. Eller indelning med en grupp som äter och njuter av omgivningen medan en grupp guidas runt.


Mindre grupper upp till 25 personer kan vid speciella tillfällen boka fika i festsalen eller i ursprungsköket. Möjlighet för större sällskap finns på gårdens höloge, som är iordningställd för musikkvällar och festligheter. På grund av det privata läget och brandrisk är vi restriktiva för uthyrning för fester.


PRIS GRUPPER

Berätta om din idé eller önskemål samt behov så försöker vi att tillmötesgå dem. Våra standardpriser:


  • Pris från 100 kr per person vid större grupper.
  • Fika med smörgås från 45 kr per person.
  • Hyra av gården för aktivitet, förfrågan tillämpas.
Besök Världsarvet Hälsingegårdar Bommars i Letsbo Gruppresa fika Hälsingland

KONTAKT

Hälsingegård Bommars, Letsbo,

Brovägen 8,  827 95 Tallåsen

Marie 070-2929862 

Karl-Erik 070-3475921

SOMMARÖPPET

 

Guidning torsdag, fredag, lördag och söndag med start kl 11.00 under tiden 5 juli till 5 augusti 2018.

Upptäck Världsarvet Hälsingegårdar genom ett besök till Bommars med dess vackra inredning och omgivning. Ett Världsarv i Sverige.

© Copyright 2018. All Rights Reserved Hälsingegård Bommars i Letsbo - Bommars Kultur och Natur